Glow Peel Theraphy tu rawatan apa?

Skrg ni hangat kan pasal promo GLOW PEEL THERAPHY RM138 dari MBH Medispa tu?

Apa mende tu?

Apa kelebihan dia?

Kalau buat boleh glow terus ke?

Untuk masalah apa jee?

Macam-macamlah soalan yang min dapat…

ok meh min jawab


GLOW PEEL THERAPHY TU APA?
————-

Pernah dengar LASER?

Haa, kalau pernah, glow peel theraphy tu laa rawatan laser…yg tembak tang sini, tembak tang sini…. ia menggunakan sejenis mesin dengan pancaran laser dengan masker carbon 

Krim karbon (dengan tekstur losyen berwarna kelabu) tersebut diratakan ke seluruh kulit wajah dan dibiarkan kering bertujuan untuk menyerap minyak, kotoran dan sel kulit mati dalam liang dan menarik toksin ke permukaan kulit wajah. 

Pancaran laser pula akan menangkap losyen karbon tersebut dan memberikan kesan ‘glowing giteww’…haaa

Mantap x penjelasan min?

APA KELEBIHANNYA?
————-

Bile tengok video kat atas tu macam sakit jeee….

Jangan risauuu…. jangan takut… memang tembak keluar api…. tapi tak mati sis…hehe

Tembakan tu mengeluarkan laser yang bertujuan untuk merapatkan kembali liang pori terbuka dengan cara mengangkat lapisan kolagen paling dalam kulit sekaligus mematikan kotoran-kotoran yang ada dalam liang pori

Jadi yang mati bukan awak tapi kotoran dalam liang pori. Jadi secara rumusannya kelebihan rawatan ini adalah untuk :

– Merawat  kulit kusam

– Merawat kulit berminyak

– Mengecilkan liang  pori

– Memperbaiki tekstur kulit

– Memulihkan keserian kulit 

– Merangsang kolagen

KALAU BUAT BOLEH GLOW TERUS KE?

————–

Yes! Of course…Min attach beberapa gambar

Biar gambar berbicara..hehe




SESUAI UNTUK MASALAH APA?

———–

Ok rawatan ni sesuai untuk yang ada masalah 

– KULIT KUSAM

– BERMINYAK

– LIANG PORI BESAR

3 masalah dominan ni kalau ada memang sesuai sangat2 buat rawatan ni…

So tunggu apa lagi… skrg ni ada promosi…sah sehingga 31 Ogos 2019. Harga asal RM350 taw..tapi promo ogos ni MBH Medispa kasi RM138 sajurrr…. Hubungi customer service terdekat anda kayyy!

MBH Medispa dalam wajah media

Dah hampir 11 tahun MBH Medispa bertapak di Malaysia… Alhamdulillah setakat ni sambutan tak pernah menghampakan dari seluruh rakyat… Sebab selama jangka tersebut, MBH adalah medispa  paling dipercayai untuk dipilih sebagai tempat untuk merawat masalah jerawat, jeragat, parut dan lain-lain masalah kulit wajah

Sebab apa dipercayai? Sebab semua terapi adalah terlatih dan telah mendapat latihan dan pensijilan daripada akademi spa diiktiraf. Segala teknik facial yang dipraktikkan adalah mengikut teknik yang betul dan telah dipelajari dalam kursus MBH Beauty Academy.

Dan……

apa yang paling membanggakan MBH Medispa telahpun memenangi anugerah Top Brand Excellence Service Awards 2017-2019. Selain itu, MBH Medispa juga telah memenangi Malaysian Gold Council Awards pada tahun 2018

 


Selain itu, media- media kini juga mencari sumber untuk info medispa paling dipercayai untuk pembaca-pembacanya dan alhamdulillah, disebabkan itu,  MBH Medispa terpilih untuk disiarkan di muka akhbar-akhbar tempatan seperti Sinar Harian, Kosmo, Metro, Utusan dan lain -lain lagi 

Siaran Akhbar Tempatan

Siaran Radio Tempatan

Tahun lepas pula, sempena Year End Sale, MBH Medispa dah berkumbandang uools  di Radio Best FM…. ahakkss..bangga lagi.. 

Alhamdulillah..alhamdulillahh…dan banyak lagi pencapaian-pencapaian akan datang MBH Medispa. InshaAllah doakan. Semua ini adalah hasil titik peluh daripada pengasasnya Yaya Mohammad yang amat meminati bidang kecantikan. 

Daripada rangkaian untuk kulit wajah kini MBH telah melebarkan sayap untuk membuka Haircare (pusat rawatan rambut) dan Body Theory (pusat pelangsingan badan). 

Kesemua ini adalah bekonsepkan estetik iaitu rawatan dengna pengguanaan mesinn berteknologi tinggi. 

Bagi pelanggan setia MBH yang pernah membuat pembelian dengan kami… kini MBH telah melancarkan 1 program MBH Loyalty Program untuk menghargai kesetiaan anda. Boleh check out di setiap website mbh tau untuk tahu info lanjut berkenaan program menarik ni!

Ramai surirumah tak tahu kelebihan Vitamin C untuk kulit wajah

-APA ITU VITAMIN C?

Vitamin C adalah sejenis struktur antioksidan yang boleh dijumpai di dalam sayur mahupun buah-buahan. Ianya sangat penting untuk pembentukan kolagen. Menurut kajian, vitamin C yang kurang menyumbang kepada kegagalan pembentukan kolagen dalam badan lalu menyebabkan kerosakan pelbagai tisu dalam badan. 

BERAPA DOS YANG SESUAI?

Ramai yang menganggap dan khabar angin mengatakan tentang keburukan Vitamin C.  Namun jika dipelajari dengan betul, vitamin C hanya membawa kemudaratan jika diambil lebih daripada dos yang diperlukan iaitu 2000mg/hari dalam jangka masa yaang panjang kerana ia boleh menyebabkan kegagalan buah pinggang. Beriku adalah dos yang disaranakan setiap hari mengikut pangkat umur

Kumpulan
Umur
Keperluan Harian (mg/hari)
Bayi
0-5 bulan
25 mg
6-11 bulan
30 mg
Kanak-kanak
1-6 tahun
30 mg
7-9 tahun
35 mg
Remaja
10-18 tahun
65 mg
Dewasa
70 mg
Wanita mengandung
80 mg
Wanita menyusu
85 mg

JENIS-JENIS VITAMIN C?

– Effervescent (Larut dalamm air)

– Sugar free

– Sustained release (Dilarutkan perlahan-lahan)

– Tidak berasid

– Hisap/kunyah

– Campuran

 

KELEBIHAN VITAMIN C?

– Membantu meremajakan kulit

– Menguatkan sistem pertahanan

– Mengawal paras kolestrol dalam badan

– Membaantu penyerapan zat besi

– Merangsang sistem imunisasi

 

SUNTIKAN VITAMIN C UNTUK KULIT PUTIH DAN CANTIK?

Setakat ini belum ada suntikan Vitamin C yang berdaftar di bawah KKM, namun rawatan infusi Vitamin C menggunakan mesin dermabasion merupakan satu rawatan kini yang sangat digalakkan untuk mengekalkan kesihatan kulit wajah.Ianya merupakan satu proses dimana sel kulit mati disingkirkan menggunakan putaran air dalam masa yang sam serum Vitamin C diserap kedalam diratakan ke seluruh kulit wajah seperti pemakaian mask atau pun produk.

 

 

Bakal pengantin : Inilah 1 langkah mudah untuk buat kulit wajah berseri sebelum hari bahagia

Serik dah guna produk wajah tapi tak juga dapat hasil? Tak salah cumaa

Helooo.. jangan berangan nak ada seri wajah tu kalau produk yang digunakan tak kena dengan masalah KULIT KUSAM 

Please stop…. dan please ingat 1 FAKTA

KALAU SAKIT JUMPA DOKTOR

kulit tu jerawat jumpa pakar kulit,

kulit tu berparut jumpa pakar kulit,

kulit kusam jumpa pakar kulit

Sebab mereka tahu yang terbaik cara untuk merawat kulit wajah.

Untuk bakal pengantin, disarankan berjumpa paling lewat sebulan sebelum tarikh pernikahan.

Selalunya masalah yang sering dihadapi bakal pengantin adalah wajah yang tiada seri..

Sebab tu ramai mandi bunga & so on untuk naikkan seri wajah…

Seperti yang diberitahu tadi, tak salah pun, cuma perlu ada ilmu iaitu PUNCA & PENYELESAIANNYA

APA PUNCA KULIT KUSAM??

Setiap kulit ada lapisan kulit mati yang menyumbang kepada beberapa masalah sepert  jerawat, jeragat dan lain lain yang merubah warna tona kulit menjadi tidak berseri. Pengumpulan sell kulit mati ini adalah disebabkan oleh pemakaian skincare, cuaca tidak menetu, pemakanan dan lain-lain

APA PENYELESAIAN?

JUJUR : Anda pernah dengar tentang dermaplaning?

Mungkin ya mungkin tidak. Namun, ini adalah rawatan paling popular , paling pantas untuk merawat masalah kulit kusam dan tiada seri. Proses ini melibatkan penggunaan pisau steril khas (kepingan yang ringan) untuk menghilangkan lapisan tersebut. 

Untuk melihat bagaimana pakar kulit melakukannya, anda boleh lihat melalui video di bawah

 

Jadi dah tahu penyelesaian yang TEPAT untuk masalah kulit wajah kusam tidak berseri. Nak mencuba? Whatsapp EXFOLIATION EXTREME ke 011 3236 3754