Akak ni hanya guna beras kisar dan kunyit sebagai penjagaan harian untuk kulit wajah lembut

Believ it or not…bahan-bahan yg kite guna kat dapur tu sebenarnya sangat bermanfaat untuk kecantikan wajah kita

Macam akak sorang ni….

Just guna kan Beras Kisar & Kunyit beb

Boleh dapatkan kulit yang lembut dan bersih… seyes…

Min dah cuba…caranya senang je… 

Pergi kat dapur…then cari

1) Beras – kisarkan

2) Serbuk kunyit

Campurkan kedua-dua bahan ini

Kunyit tu jangan terlampau banyak  ye. Tujuannya untuk mengecutkan jerawat yang ada kat muka.. tak kirelah jerawat pasir, batu, permata dan lain-lain

Kisar beras tu pulak jangan terlampau kasar..tujuannya untuk dijadikan sebagai skrub untuk buang kotoran, sel kulit mati terutamanya blackhead di kulit wajah…

Kalau nak tahu  bedak sejuk yang orang tua -tua dulu  selalu dok pakai asalnya daripada beras lahh (bagi yang xtahu laa, min bagi tahu, huhu)

Okay, back to the story,  dah campur kedua-dua bahan ni, just skrub  je kt muka dengan perlahan….macam kite cuci muka tiap-tiap hari tu

Anda guess what nak guna kat seluruh badan pun bole..sebagai lulur…fuhhh memang best…terus lembuttt pastu

Jadi sesiapa yang asik xdapat nak pergi spa…duit xcukup, rezeki sempit….istighfarlah banyak-banyak, buat solat dhuha  hari-hari (tiberrr)

dan boleh try tips ni yaaa! Selamat  mencuba!

Tags: No tags

Comments are closed.