Jerawat

Jerawat VS Jerawat Batu

Mengikut kajian, setiap jerawat ini adalah berbeza mengikut jenis-jenisnya. Oleh kerana jerawat ini ada pelbagai jenis maka tak hairanlah penyelesaiannya juga tak sama!

Promosi Jualan Pengenalan MBH Crystal Clear dari 19 Jan sehingga 19 Feb ini

MBH Crystal Clear

Serious la ada daki dekat muka? Eeeiii selama ni dah berapa kilo daki kita dok simpan hmmm… Antara faktor yang menjadikan muka kita berdaki ialah…

IMG_8531

MBH Skin Growth Factor

Apa itu skin growth factor ni ? haa korang mesti nak tahu kan apa jenis alat digunakan dalam rawatan ni ?? alat digunakan dalam rawatan SGF ni , ya itu mesin micro needling . mesin micro needling ni sejenis jarum…

Promosi rawatan MBH Youth Skin Plasma

MBH Youth Skin Plasma

MBH Youth Skin Plasma ni merupakan terapi semulajadi pengekstrakan plasma darah untuk menggalakkan pertumbuhan sel-sel baru dan pada masa yang sama merangsang penghasilan kolagen pada kulit. Rich plasma yang digunakan dalam rawatan adalah dari darah individu sendiri…

pigmentation

MBH Skin Porcelain Potion

Model dengan rawatan MBH Skin Porcelain Potion (SPP)

MBH SKIN PORCELAIN

MBH Skin Porcelain

  • Rawtan yang dapat merawat masalah jeragat tanpa perlu melalui rawatan yang menyakitkan menggunakan jarum atau laser, sepantas 2 minggu untuk mendapatkan hasil dan hanya mengambil masa selama satu jam sahaja untuk satu sesi rawatan.

Keistimewaan

  • Menggunakan Skin Porcelain Portion (SPP) iaitu formulasi khas untuk bertindak balas dengan kulit dan menjadikannya mengelupas untuk membuang lapisan kulit luar yang telah rosak akibat jeragat dan penuaan.

Cadangan Sesi Untuk Hasil Optimum

  • Sesi 1 : Larutan SPP 20 %
  • Sesi 2 : Larutan SPP 30 %
  • Sesi 3 : Larutan SPP 40 %

Penjagaan Sebelum dan Selepas Rawatan

Sebelum

  • Tidak menggunakan produk yang mengandugi merkuri, hydroquinone dan sekiranya ada menggunakan produk yang sedemikian dinasihatkan untuk berhenti sebulan sebelum rawatan.
  • Tidak mengalami sebarang masalah kulit seperti kulit sensitive, luka, gatal-gatal atau jerawat.

Selepas

  • Hindari terkena cahaya matahari dalam tempoh downtime iaitu dalam masa seminggu
  • Memakai krim pelindung UV setiap 4 jam (Boleh pakai MBH UV Sunscreen SPF 50)
  • Tidak menyentuh dan menarik kulit atau bahagian yang mengelupas
  • Elakkan daripada membuat aktiviti outdoor sepanjang tempoh downtime
  • Tidak memakai sebarang alat solek sepanjang tempoh downtime